Brezžični talni senzorji

Naprave za brezžični nadzor gibanja po tleh proizvajalca FUTURE-SHAPE

 

Talni senzorji, z imenom sistem SensFloor® , so visoko tehnološka inovacija proizvajalca FUTURE-SHAPE GmbH iz Nemčije, ki zaradi niza različnih uporabnih možnosti hitro osvaja trg. Delovanje sistema temelji na mreži senzorjev, ki delujejo po principu kapacitivnosti in so prek radijskih oddajnikov povezani s prejemnikom. Zaradi načina delovanja ni nujno, da se senzorja dotaknemo, lahko se mu le približamo.

 

Naprave so razvrščene v naslednje sklope:

1. Tehnično varovanje oseb z demenco

Obstoječi sistemi za tehnično varovanje oseb z demenco, kot so razni oddajniki, ki jih morajo bolniki nositi na sebi ali video nadzorni sistemi, so za varovance moteči, kajti ogrožena je njihova zasebnost in zato jih običajno zavračajo. Dejstvo je, da so obremenitve negovalnega osebja z napredovanjem bolezni vedno večje in vedno večja je nevarnost, da se varovanci poškodujejo ali padejo. Skupaj s tem rastejo tudi stroški varovanja. Tu pa nastopi sistem SensFloor®, ki omogoča enostavno prilagoditev posameznemu negovalnem načrtu, s čimer je olajšan nadzor in skrb nad varovanci. Ker veliko oseb z demenco živi tudi doma, za katere skrbijo njihovi sorodniki, sistem SensFloor® tudi v domačem okolju znatno olajša varovanje teh oseb.

Letak: Tehnično varovanje oseb z demenco

 

2. Avtomatizacija domačega okolja in pametna hiša 

Sistem SensFloor® je nameščen pod podom, kot so laminat, parket, PVC talna obloga, tekstilna talna obloga itd. Tipala prek radijskih oddajnikov pošiljajo v kontrolno enoto različne dogodke o gibanju oseb po prostorih. Sistem razlikuje ali oseba stoji, se giblje in tudi v kateri smeri se giblje. Na ta način je možno izvesti različne uporabne možnosti na področju udobja, varnosti, in varčevanja z energijo, preklapljanja luči, krmiljenja avtomatskih vrat, zaznavanja padcev, protivlomnega alarmiranja, spremljanje vdora vode itd.

Letak: Aplikacije

Rezultat iskanja slik za future shape floor

 

3. Kontrola vstopa

Sistem SensFloor® razlikuje med osebo, ki stoji in osebo, ki se giblje ter določa smer in hitrost gibanja. Vsi podatki se brezžično pošiljajo v kontrolno enoto. Na osnovi teh informacij je možno izvesti niz uporabnih varnostnih aplikacij. Glede na to, da s sistemom SensFloor® lahko določamo smer gibanja, je, v primerjavi s tradicionalnimi rešitvami, to zelo uporaben sistem za štetje oseb v določenem okolju. 

Za več informacij kliknite tukaj.

 

4. Odpiranje avtomatskih vrat

V primerjavi s standardnimi detektorji gibanja sistem SensFloor® izboljšuje nazor nad odpiranjem avtomatskih vrat. Ker s sistemom SensFloor® lahko nadzorujemo smer in hitrost gibanja oseb, se bodo avtomatska vrata odprla le, ko se jim nekdo dejansko približuje. Če bo nekdo pri vratih le stal, ali pa se bo gibal mimo njih, bodo vrata ostala zaprta. Sistem SensFloor® omogoča, da se vrata ne odpirajo brez potrebe, kar pripomore k varčevanju zaradi toplotnih izgub, z zmanjšanjem ciklov odpiranja vrat pa se podaljša življenjska doba njihovega mehanizma. Če se oseba po odprtju klasičnih avtomatskih vrat ustavi in ostane negibna, se bodo ta zaprla in človeka udarila, sistem SensFloor® pa v tem primeru drži vrata odprta, dokler oseba ne prestopi praga.

Za več informacij kliknite tukaj.

 

 

5. Zabava in igrala

Sistem SensFloor® je uporaben tudi za izdelavo aplikacij za zabavo in za izdelavo igral. Aplikacija s tega področja, ki žanje veliko zanimanja med kupci, je tudi »talni klavir«.

Za več informacij kliknite tukaj.

 

6. Interaktivna okolja

Sistem SensFloor® daje novo dimenzijo eksponatom v razstavnih prostorih. S to tehnologijo lahko ustvarite zelo zanimive predstavitve, ko se obiskovalci približajo ali dotaknejo sten, slik, plakatov, ko hodijo po tleh itd.. Na ta način omogočite obiskovalcem, da aktivno vplivajo na določen prostor.

Za več informacij kliknite tukaj.