Brezžični mikrofon za vse vrste radijskih postaj

VARNA BREZŽIČNA KOMUNIKACIJA PREKO VAŠE MOBILNE ALI FIKSNE RADIJSKE POSTAJE TUDI DO 300 m IZVEN VOZILA.

X10DR brezžični mikrofon za vse vrste radijskih postaj predstavlja revolucijo v mobilnem omrežju, saj povečuje funkcionalnost in mobilnost uporabnika, hkrati pa zmanjšuje stroške izgradnje infrastrukture.

Ta napredna rešitev omogoča uporabnikom komunikacijo izven vozila s funkcijami in zmogljivostjo radijske postaje v vozilu. X10DR brezžični mikrofon namreč nadomešča povezovalni kabel za komunikacijo in prvič postavlja mikrofon in dostop do radijskega sistema v roke uporabnika in mu na ta način omogoča tudi popolnoma mobilno delovanje. Uporabniki lahko sedaj z brezžičnim mikrofonom, preko radijske postaje v vozilu, komunicirajo tudi, ko niso prisotni v vozilu, zvok pa je kljub temu jasen in brez prekinitev. X10DR brezžični mikrofon omogoča brezžično komunikacijo s fiksnimi ali mobilnimi radijskimi postajami z dosegom do 300 m, vmesnik pa omogoča, da je na eno radijsko postajo lahko povezanih do devet X10DR mikrofonov.

 

REFERENCE:

 • GZ Ormož
 • PGD Postojna

 

PREDSTAVITVENI FILM: 

Povzeto po: https://www.youtube.com/watch?v=zJp3zSMAsEs.

Govor: Damir Istenič

 

UPORABNE PREDNOSTI BREZŽIČNEGA MIKROFONA/ZVOČNIKA:

 • Izven vozila vam ni treba več nositi ročne radijske postaje, kajti z brezžičnim mikrofonom/zvočnikom ste povezani z mobilno radijsko postajo v vozilu.
 • Radijsko pokrivanje je bistveno večje kot z ročno radijsko postajo, kajti radijska zveza je vzpostavljena preko mobilne radijske postaje.
 • Brezžična radijska povezava med mobilno radijsko postajo in brezžičnim mikrofonom/zvočnikom je kriptografsko zaščitena.
 • Brezžični mikrofon/zvočnik omogoča izvedbo klica v sili.
 • Več uporabnikov brezžičnih mikrofonov/zvočnikov se lahko medsebojno poveže v interkom sistem, vsak pa lahko navzven vzpostavlja radijsko zvezo preko mobilne radijske postaje.
 • Polna baterija zadostuje za celodnevno delovanje brezžičnega mikrofona/zvočnika.
 • Enostavna uporaba, zato je usposabljanje uporabnikov minimalno.

 

NAJPOGOSTEJŠI UPORABNIKI:

 • gasilci,
 • reševalci v zdravstvu,
 • policisti,
 • varnostniki,
 • operaterji v centrih,
 • vsi ostali uporabniki radijskih zvez, ki morajo pri svojem delu zapustiti vozilo z mobilno radijsko postajo.

 

PRIMERI APLIKACIJ:

1. GASILCI

 • GASILSKO VOZILO Z VGRAJENO ČRPALKO

Gasilec s črpalko upravlja z zunanje strani vozila, mobilna radijska postaja pa se nahaja v kabini vozila. Da bi bil gasilec prisoten v radijskem omrežju, mora uporabljati ročno radijsko postajo, ali pa sta na njegovem delovnem mestu montirana dodatni mikrofon in zvočnik, ki sta žično povezana z mobilno radijsko postajo. V primeru uporabe ročne radijske postaje je radijsko pokrivanje slabše. V drugem primeru pa prihaja do okvar na mikrofonu in zvočniku, če ju polijte z vodo in nista vodotesna. Glede na to, da se ta dogradnja običajno izvaja, ko je vozilo že opremljeno, je izvedba kabelske instalacije dokaj otežena in v praksi večkrat naletimo na strokovno nesprejemljive rešitve, ki slej ali prej pripeljejo do okvare. V obeh primerih je brezžični mikrofon/zvočnik ustreznejša tehnična rešitev.

 • TEHNIČNO REŠEVANJE

Tudi v tem primeru mora gasilec zapustiti vozilo in radijsko zvezo s centrom, ki koordinira njegovo delo in mu je v pomoč, lahko vzpostavlja le preko ročne radijske postaje. Zaradi razloga, ki je opisan v točki a., je tudi v tem primeru brezžični mikrofon/zvočnik ustreznejša tehnična rešitev.

 2. REŠEVALCI V ZDRAVSTVU, POLICISTI, VARNOSTNIKI

Vsi navedeni uporabniki profesionalnih radijskih zvez po pravilu zapuščajo vozilo, ko opravljajo svoje delo na terenu. V tem času lahko radijsko zvezo s centrom ali ostalimi uporabniki radijskega omrežja vzpostavljajo le preko ročne radijske postaje. Radijsko pokrivanje ročne radijske postaje je bistveno slabše od mobilne radijske postaje, zato je brezžični mikrofon/zvočnik ustreznejša tehnična rešitev.

3. OPERATERJI V CENTRIH

Operaterji v centrih, zaradi narave njihovega dela, delovnega mesta naj ne bi zapuščali, vendar se je tega pravila včasih težko držati. Brezžični mikrofon/zvočnik je rešitev, ki operaterjem omogoča prisotnost v radijskem omrežju tudi takrat, ko se ne nahajajo v neposredni bližini fiksne radijske postaje.

4. ELEKTRIKARJI, ŽELEZNIČAJI, GRADBENIKI TER OSTALI VZDRŽEVALCI SISTEMOV IN NAPRAV

Vzdrževalna dela, ki jih morajo te osebe opravljati na terenu, so takšne narave, da morajo le-ti vedno zapustiti vozilo, v katerem se nahaja mobilna radijska postaja. V tem času lahko radijsko zvezo s centrom ali ostalimi uporabniki radijskega omrežja vzdrževalci vzpostavljajo le preko ročne radijske postaje. Ker pa je radijsko pokrivanje ročne radijske postaje bistveno slabše od pokrivanja mobilne radijske postaje, je brezžični mikrofon/zvočnik ustreznejša tehnična rešitev.

BROŠURA: Brezžični mikrofon

LETAK: Brezžični mikrofon

 

Podjetje TDI d.o.o. je za območje Slovenije pooblaščeni zastopnik za prodajo, servis in tehnično podporo proizvodnega programa X10DR brezžičnega mikrofona in dodatne opreme proizvajalca Wireless Pacific.